Despre noi

asociatia riana logo 2.1

Incepand cu anul 2009 am pus bazele Asociatiei Riana pentru dezvoltarea vietii si sprijin familial, asociatie ce isi propune, in principal,  furnizarea de informatii cu privire la sindromul Down. Am constituit aceasta asociatie deoarece atat eu cat si familia mea ne-am confruntat cu nenumarate probleme si dificultati in urma aparitiei in familie a unui copil cu Down.

Principala nevoie a fost informatia. Oricat am cautat pe internet sau in literatura de specialitate, mereu eram nemultumiti si dezamagiti de putinele lucruri care erau descrise in legatura cu acest sindrom.

Ne-am dorit sa aflam mai multe din partea personalului medical, insa ceea ce ne-au putut comunica, ne-a descurajat si mai mult si ne-a umplut sufletul de deznadejde si neputinta, adancindu-ne si mai mult depresia prin care treceam cu totii.

Pentru a nu mentiona modul de comunicare al diagnosticului, care s-a efectuat in cel mai crud mod cu putinta.

De asemenea, nici controalele medicale ale bebelusului nu au fost nici pe departe satisfacatoare.

Apoi au urmat alte si alte mici sau mari probleme, incepand de la efectuarea vaccinurilor si fisa de externare din spital, pana la inscrierea bebelusului la medicul de familie.

In concluzie, ne propunem sa venim in ajutorul familiilor ce trec printr-un astfel de eveniment si de a schimba cate putin din mentalitatea celor ce sunt doar spectatori in fata unui asemenea fapt.